Biezpiena plācenīši
Biezpienu izvēlieties pēc iespējas sausāku, un no vājpiena, jo pilnpiena biezpiena plācenīši izplūdīs pa pannu. Arī par daudz cukura veicinās izplūšanu.
Mannas un rīvmaizes daudzums ir mainīgs - atkarībā no biezpiena mitruma.
Mīklai obligāti jāuzbriest - tad plācenīši turēsies kopā teicami.
600g vājpiena biezpiena
~150g mannas
~150g baltmaizes rīvmaizes
100g (vai pēc garšas) cukura
1/2 tējk cepamā pulvera (pēc vēlēšanās)
vaniļa
Samīca visas sastāvdaļas un atstāj mīklu uz pusstundu uzbriest.
Veido plācenīšus, cep eļļā no abām pusēm zeltaini brūnus.
P.S. Iesaku pirmo plācenīti cept vienu pašu, izmēģinājumam - ja tas neturas kopā vai grūti apgriežams, pievienojiet mīklai vēl rīvmaizi, cik nepieciešams.