Vegānas magoņmaizītes
Maz tauku. Maz cukura.
Rauga mīkla:
500g miltu,
paciņa sausā rauga (11g),
1 ēdk. cukura,
1/2 tējk. sāls
2 ēdk. eļļas,
250ml silta ūdens
Pildījums:
1/2 gl. magoņu sēkliņu,
2 ēdk. sīrupa (agaves, cukura, kļavu, kāds tik iet pie sirds. Nevegāniem der arī medus, lai arī nav baigi veselīgi medu karsēt)
mazliet ūdens, augu piena vai ābolu (gaišo vīnogu) sulas
Mīkla: visu samaisa, ļauj rūgt stundu.
Pildījums: visu maisot izkarsē.
Izveltnē mīklu, pārziež ar pildījumu, satin veltnī, sagriež ripiņās, cep 220 C kādas 20 min.