Tempeh wok taizemiešu stilā

Iedvesmojoties no M.Neri grāmatas "Veģetāri"

 


ap 200g kūpināta tempeh (fermentētas presētas sojas pupiņas)
1 ēdk. kokosriekstu eļļas
1 ēdk. grauzdēta sezama eļļas
1 tējk. Thai sarkanā karija pastas
2 daiviņas ķiploka
1/2 sarkanā sīpola
1/2 sarkanās paprikas
1/2 zaļas paprikas
1/2 brokoļa
sauja zaļo pākšu pupiņu
pēc vēlēšanās - konservēti bambusa dzinumi vai sojas dīgsti

Mērcei:
1 ēdk. zemesriekstu sviesta
200ml kokosriekstu piena
2 ēdk. sojas mērces
2 ēdk. ābolu etiķa
1 ēdk. cukura

Tempeh sagriež gabaliņos. Wok pannā karstā kokosriekstu eļļā maisot minūti apcep, izņem, nosusina papīra dvielī.

Sagriež dārzeņus: papriku, sīpolu, ķiploku plānās šķēlītēs, brokoli - sīkos ziediņos, pupiņu pākstīm nogriež galus, pašas sagriež gabalos.
Uzkarsē sezama eļļu, liek tajā visus dārzeņus, maisot apcep pāris minūtes. Tad pievieno bambusa dzinumus, tempeh un visas mērces sastāvdaļas, maisot izkarsē vēl dažas minūtes.

Pasniedz ar rīsiem.
 


Citas receptes