Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru. Jaunais rudens kursu grafiks šeit: Kursi

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Piparkūku deserts

Ar ceptiem āboliem, upeņu balzamu un gaisīgu dzērveņu cepurīti


Piparkūkas un rupjmaizes rīvmaize 1:1, ap 4 ēdk.
piciņa sviesta vai margarīna
2 tējk. brūnā cukura (vēlams - tumšā muscovado)

2 krāsnī cepti āboli (saldskābi)
1 tējk. rīvēta ingvera
naža gals vaniļas

7 žāvētas dateles
Rīgas melnais balzams ar upeņu garšu (vai upeņu sula)
mazilet ūdens, ja nepieciešams

grauzdētas mandeļu skaidiņas

2 ēdk. saldētu vai svaigu dzērveņu
2 tējk. cukura
1/2 bundžas pupiņūdens (aquafaba, šķidrums no konservētām baltajām pupiņām vai turku zirņiem)
naža gals ksantāna sveķu, ja ir
naža gals vaniļas
1 tējk. rīvēta svaiga ingvera

Krāsnī liek cepties ābolus. Tiem neko nav jāliek klāt - vienkārši kādas 20 min. cep 200 C, kamēr mīksti. Mizas gardi noēd, bet mīkstumu izloba un ar dakšiņu saspaida. Rīvēto ingveru saspiež saujā - iegūto sulu kopā ar vaniļu iemaisa ābolos.

Piparkūkas sadrupina (pirkstos, piestā vai blenderī), sajauc ar rīvmaizi un cukuru, liek pannā kopā ar sviestu vai margarīnu, maisot izkarsē, līdz veidojas drupačas. Atdzesē.

Datelēm izņem kauliņu, samaļ blenderī kopā ar balzamu un ūdeni, lai veidojas mērces biezuma viendabīga masa.

Sagrauzdē mandeļu skaidiņas. Atdzesē.

Dzērvenes, pupiņūdeni, ksantānu, vaniļu un ingvera sulu samaļ blenderī, līdz dzērvenes samalušās. Ja pupiņūdens vēl nav gana stingri saputojies, ar mikseri uzputo līdz galam.

 

Tad visu liek kārtās:
piparkūku drupačas
ceptie āboli
dateļu-balzama mērce
mandeles
piparkūku drupačas
dzērveņu putas

Pasniedz nekavējoties.
 

 


Citas receptes