Chili sin carne con maiz
Asais pupiņu sautējums ar sēnēm un kukurūzas rombiņiem
Protams, slavenais meksikāņu Chili con carne iedvesmoja mani radīt veģetāru variāciju par tēmu.
Sātīgs gan!
Rombiņiem:
50g polentas
150ml dārzeņu buljona
Naža gals kumina
1 daiviņa ķiploka, saspiesta
2 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu vai kinzas zaļumu
1 tējk. augu eļļa
Sautējumam:
1-2 ēdk. augu eļļas
1 sīpols
¼ tējk. malta koriandra sēklu
Svaigs sakapāts čili
½ sarkanās paprikas, strēmelītēs
4-5 svaigi šampinjoni, sīki sakapāti
1 daiviņa ķiploka, sakapāta
1ēdk. sojas mērces
½ gl. novārītu sarkano pupiņu
2 svaigi tomāti, nomizoti un sagriezti kubiņos
½ gl. savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
2 ēdk. svaigu vai saldētu kukurūzas graudu
Gatavo polentu:
Uzkarsē eļļu, apcep tajā kuminu, pievieno buljonu.
Kad buljons uzvārās, maisot pievieno kukurūzas putraimus, ķiploku. Maisot vāra 3 min., līdz putra sabiezē, iemaisa zaļumus.
Karstu izlej labi ieeļļotā veidnē apmēram 1-2 cm biezumā. Apsedz, lai stāv silta.
Gatavo sautējumu:
Sīpolu nomizo, sagriež 4 daļās, tad ripiņās.
Eļļā apcep koriandru un sagrieztu čili, tad pievieno sīpolu, papriku un sēnes. Maisot apcep 2-3 min.
Tad pieliek sojas mērci, abu veidu tomātus, ķiploku, pupiņas, kukurūzu; visu uzvāra, vāra 3-4 min.
Saliek kopā visu ēdienu:
Kukurūzas putru izgāž no veidnes, sagriež rombiņos. Dziļā šķīvī liek sautējumu, virsū izkārto kukurūzas rombiņus.
Komentāri
Ozzy
Pk, 28/06/2013 - 17:24
Pievienot komentāru