Maijā
19.05. - sākas Mastikas ziedi (3 nodarbības)

Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru.
Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Chili sin carne con maiz

Asais pupiņu sautējums ar sēnēm un kukurūzas rombiņiem


Protams, slavenais meksikāņu Chili con carne iedvesmoja mani radīt veģetāru variāciju par tēmu.
Sātīgs gan!
 


Rombiņiem:

50g polentas
150ml dārzeņu buljona
Naža gals kumina
1 daiviņa ķiploka, saspiesta
2 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu vai kinzas zaļumu
1 tējk. augu eļļa

Sautējumam:

1-2 ēdk. augu eļļas
1 sīpols
¼ tējk. malta koriandra sēklu
Svaigs sakapāts čili
½ sarkanās paprikas, strēmelītēs
4-5 svaigi šampinjoni, sīki sakapāti
1 daiviņa ķiploka, sakapāta
1ēdk. sojas mērces
½ gl. novārītu sarkano pupiņu
2 svaigi tomāti, nomizoti un sagriezti kubiņos
½ gl. savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
2 ēdk. svaigu vai saldētu kukurūzas graudu

Gatavo polentu:
Uzkarsē eļļu, apcep tajā kuminu, pievieno buljonu.

Kad buljons uzvārās, maisot pievieno kukurūzas putraimus, ķiploku. Maisot vāra 3 min., līdz putra sabiezē, iemaisa zaļumus.

Karstu izlej labi ieeļļotā veidnē apmēram 1-2 cm biezumā. Apsedz, lai stāv silta.

Gatavo sautējumu:
Sīpolu nomizo, sagriež 4 daļās, tad ripiņās.

Eļļā apcep koriandru un sagrieztu čili, tad pievieno sīpolu, papriku un sēnes. Maisot apcep 2-3 min.

Tad pieliek sojas mērci, abu veidu tomātus, ķiploku, pupiņas, kukurūzu; visu uzvāra, vāra 3-4 min.

Saliek kopā visu ēdienu:
Kukurūzas putru izgāž no veidnes, sagriež rombiņos. Dziļā šķīvī liek sautējumu, virsū izkārto kukurūzas rombiņus.


Citas receptes


Komentāri

Con maiz :D :D labais! :D

Pievienot komentāru