Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru. Jaunais rudens kursu grafiks šeit: Kursi

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Pērļu zupa jeb...

...kā pusstundā kļūt par franču šefpavāru.
Svaigs sviests, labs buljons, ne pats lētākais baltvīns, miežu pērlītes - nianses, nianses, nianses: jo vairāk to ievērosiet, jo izsmalcinātāka iznāks zupa.


gabaliņš purava
2 ķiploka daivas
400ml buljona
4-6 ēdk. miežu pērlīšu (vai vienkārši miežu putraimu)
1/2 fenheļa sakneņa
100ml pussausā baltvīna
1 ēdk. sviesta
pētersīļu zaļumi
rīvēta citrona miziņa
pēc vēlēšanās - rīvēts siers, vēlams cietā šķirne

Sviestā pasautē purava ripiņas un sīki sakapātu 1 ķiploka daivu.

Pieber miežu pērlītes, apmaisa, pielej buljonu un vīnu, uzvāra, uz mazas liesmas sautē 10 min.

Tikmēr fenheli sagriež plānās strēmelītēs, liek zupā. Sautē vēl 7-10 min.

Pētersīli sakapā kopā ar ķiploku un rīvētu citrona miziņu, pasniedzot pārkaisa zupai kopā ar sieru.


Citas receptes