Pētersīļu šotiņš

Garšo labi! Kam par stipru, pielejiet vēl sulu - ābola, apelsīna vai gurķa. Pavasarī - bērza vai kļavas sulu.


1) bunte pētersīļu
bunte piparmētru
svaigs mazais gurķis
1 seleriju kāts
100ml ābolu sulas

 

2) bunte pētersīļu
1 cm svaiga ingvera
sula no 1/2 laima
naža gals kviešu asnu pulvera

 

3) bunte pētersīļu
bunte kinzas vai piparmētras
1 gl. svaigi spiestas apelsīnu vai ananāsu sulas
ingvers - pēc vēlēšanās

Zaļumus un dārzeņus samaļ gaļas mašīnā. Ielik marlē, izspiež no tiem sulu.

Ingveru sarīvē uz smalkās rīves, caur marlīti izspiež no masas sulu.

Pievieno augļu sulas. Nogaršo, pēc patikšanas pievieno vēl to vai šo sastāvdaļu, kamēr iegūst sev tīkamāko garšas niansi. Visi trīs šotiņi iznāk svaigi un patīkami saldskābi.


Citas receptes