Biešu - šokolādes tarte

Vegāna un bez cepšanas.


Pamatnei:

12 žāvētas dateles
Sula no ½ apelsīna
1 ēdk. kokosriekstu eļļas vai sviesta
½ gl. rīvēta svaiga kokosrieksta
~ ½ gl. maltu Indijas riekstu
Šķipsniņa sāls

Pildījumam:

200g vārītas (ceptas) bietes
100g tumšā šokolāde
2-3 pilieni citronu ēteriskās eļļas (vai rīvēta citrona miziņa)
2 ēdk. kokosriekstu eļļas

Rotājumam: dzērvenes, grauzdēti lazdu rieksti

Dateles ar apelsīnu sulu samaļ. Iemaisa visas pamatnes sastāvdaļas.

Izlīdzina veidnē ar maliņu, liek ledusskapī.

Bietes nomizo, samaļ viendabīgā masā. Šokolādi ūdens peldē izkausē, pievieno bietes, kokosriekstu eļļu, visu samaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Izņem no ūdens peldes, iemaisa citronu eļļu vai miziņu.

Lej veidnē, izlīdzina, izrotā ar riekstiem un dzērvenēm, noliek vēsumā sastingt.


Citas receptes