Maize. Vienkārši maize.

Es jau nesaku - nekad vairs nepērciet maizi veikalā, cepiet paši. Bet, kad sapratīsiet, cik vienkārši ir cept maizi, un cik garšīga tā iznāk - pašiem būs liels kārdinājums tā teikt un darīt.


2 kukuļiem:

380g rudzu miltu

380g kviešu miltu

600ml silta piena

4 ēdk. cukura

2 tējk. sāls

2 tējk. ķimeņu

11g sausā rauga

2 ēdk. eļļas

Visas sastāvdaļas samaisa ķepīgā mīklā, ļauj uzrūgt un uzbriest nepilnu stundu.

Tad sadala pa divām "ķieģelīša" veidnēm. Ļauj rūgt vēl pusstundu (lai cepoties neplaisā).

Liek 250 C karstā cepeškrāsnī, cep 5 min., tad samazina karstumu līdz 200 C un cep vēl 30 min.


Citas receptes