Mikrozaļumi receptēs
To, ka dīgsti jeb mikrozaļumi ir ļoti veselīgi un vērtīgi, zina visi. Ko darīt, kā gatavot, lai tos gardu muti apēstu, izdomāt reizēm grūti. Skaidrs, ka var visur kur pārkaisīt, bet vai tikai? Nu ne takš! Paskat, cik daudz iespēju!
1) pievienot kokteiļiem/smūtijiem, pildījumiem, zupām un salātiem (kā sastāvdaļu, nevis kā zilumzāles)
2) pagatavot pesto
3) dekorēt ēdienus
4) izmantot kā garšvielas, tai skaitā desertos
5) likt dzērienos - tējās, limonādēs, kokteiļos (alkohols ir kaitīgs, bet tomēr)
6) gatavot uzlējumus, sīrupus
Par neparasto bio mikrozaļumu dāvinājumu šo recepšu pagatavošanai paldies to audzētājam Andrim no Bauskas SIA "Mikrozaļumi".
Dalies ar šo rakstu: