Malai kofta

Daudz ko spēju saprast. Bet kā var nemīlēt indiešu virtuvi, ja kaut reizi ir ēsta malai kofta - to laikam saprast nav manos spēkos. Pasaulē taču nav it nekā garšīgāka, ka es Jums saku!

 


8-10 koftām:
150g panira (indiešu saldpiena siers)
2 vārīti kartupeļi
2 ēdk. kukurūzas miltu

Garšvielas:
1 ķiploka daiviņa
1/2 tējk. rīvēta svaiga ingvera
1 tējk. garam masala garšvielu maisījuma
1 tējk. āmčur pulvera (pēc vēlēšanās)
kinzas vai pētersīļu zaļumi
sāls

eļļa fritēšanai

Mērcei:
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 tējk. svaiga ingvera
čili pēc garšas
1 tējk. balto magoņu sēklu (ja ir)
1 gl. savā sulā konservētu tomātu
3-4 ēdk. samaltu Indijas riekstu vai mandeļu miltu
1/2 gl. grieķu jogurta vai skāba krējuma
mazliet eļļas vai gī

Paniru un kartupeļus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves - tiem jāiznāk apmēram vienādās daļās. Pievieno pārējās koftu sastāvdaļas, samīca mīklu, saviļā valrieksta lieluma bumbiņās.

Pagatavo mērci: eļļā apcep garšvielas, tad pievieno sīpolu un ķiploku, maisot pasautē dažas minūtes. Tad pieliek tomātus, maltos riekstus un vāra, līdz mērce sabiezē. Tad iemaisa jogurtu.

Verdošā eļļā liek fritēties koftas - tās cepas apmēram 5-7 min. Izņem, liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
Karstas pārlej ar mērci, pasniedz ar rīsiem vai maizi.

 

Āmčur ir kaltētu negatavu mango pulveris - tam ir maigi skābena garša. Nopērkams garšvielu un indiešu preču veikalos.
Balto magoņu sēklas nopērkamas Rudra vai Hanuman veikalos.


Citas receptes