Ziedkāpostu pica ar tomātiem

Iedvesmojoties no Ances Šternbergas "Topi Vesels ar mājas ēdienu" grāmatas, bet darot visu pa savam.


20 - 25cm picai:

250g svaiga ziedkāposta
70g rīvēta kūstoša siera
2 ēdk. tikko maltu linsēklu
2 ēdk. rīsu miltu
1 tējk. kaltētu Provansas zaļumu

1 svaigs tomāts
2 tējk. pesto rosso (saulē kaltētu tomātu pesto)
1 ēdk. ciedru riekstu
5-7 melnās olīvas
rīvēts kūstošs siers - cik gribas
svaigas timiāna vai bazilika lapiņas

Ziedkāpostu sarīvē skaidiņās vai samaļ kombainā (krūzes blenderī) drupačās. Sajauc ar linsēklām, zaļumiem, rīvēto sieru, rīsu miltiem un samīca. Mīkla būs diezgan sausa un drupana - tā jābūt. Lai 15 min. pastāv.

Krāsni uzsilda līdz 180 C. Ziedkāpostu masu liek uz cepampapīra un piepresē, veidojot apli, biezumā ap 0,7 - 1 cm.

Cep krāsnī ~30 min., līdz sāk brūnēt un pēc izskata atgādina pilngraudu maizi. Izņem, ļauj mazliet padzist.

Tikmēr sagriež ripiņās tomātu, sarīvē sieru.
Picu pārziež ar pesto, pārkaisa mazliet siera. Tad liek virsū tomātu ripiņas, pārkaisa ar Provansas zaļumiem, uzber ciedru riekstus un atlikušo sieru. Liek krāsnī vēl uz 10 min., kamēr siers izkūst. Tad pārber olīvas, svaigas timiāna vai bazilika lapiņas. Ēd karstu.


Citas receptes