Briseles kāposti, tofu un šitaki

Ar rozmarīnu - Vidusjūras stilā. Ar sezamu un sojas mērci - Āzijas variants.


Raksta daļa #1 no 2

10 Briseles kāpostiņi
10 šitaki sēnes (cepurītes)
100g stingrā tofu bez piedevām vai ar ķiplokiem

lociņi, sezama sēklas pārkaisīšanai
mazliet eļļas cepšanai

Mērcei:
1 ēdk. asās mango mērces
2 ēdk. sojas mērces
1 ēdk. kļavu sīrupa vai medus
3 ēdk. tumšās grauzdēta sezama eļļas
1 ēdk. rīsu, ābolu vai kokosriekstu etiķa

Samaisa mērces sastāvdaļas. Tofu sagriež stienīšos, iemaisa mērcē un atstāj marinēties.

Kāpostiņiem nogriež pamatni, pašus sagriež uz pusēm. Sēnēm izņem kātiņus, cepurītes sagriež biezās strēmelēs.

Karstā eļļā maisot apcep tofu un sēnes, apmēram minūti. Tad tos izņem, bet eļļā ieliek un maisot pasautē 3-4 min. kāpostus. Pievieno tiem apceptās sēnes, tofu, mērci un apmaisa.

Pasniedz nekavējoties, pārkaisot ar lociņiem un/vai sezamu.

 

Grauzdēta sezama eļļa nopērkama garšvielu veikalos (man ir no Avokado), mango mērce - lielveikalos pie suši lietām, turpat arī rīsu etiķis. Kokosriekstu etiķi nopirku Biotēkā.

10 Briseles kāpostiņi
10 šitaki sēnes (cepurītes)
100g tofu

2 ēdk. olīveļļas
2 ēdk. balsamico etiķa
2 daiviņas ķiploka
2 svaiga rozmarīna zariņi
1 ēdk. sojas mērces
1 tējk. medus
sāls, pipari pēc garšas

Kāpostiņiem nogriež pamatni, pašus sagriež 4 daļās. Sēnēm izņem kātiņus, cepurītes sagriež strēmelēs. Tofu sadrupina, pārlej ar sojas mērci, samaisa.

Karstā olīveļļā liek sarīvētu vai caur spiedi izspiestu ķiploku, rozmarīnu un kāpostiņus, maisot apcep minūti. Tad pievieno sēnes, maisot cep vēl minūti. Tad liek klāt tofu, maisot visu sautē 1-2 min. Izņem rozmarīnu, pieliek medu, balsamico, samaisa. Pasniedz nekavējoties.

 



Citas receptes