Jauno kāpostu - gaileņu sacepums
Ja gaileņu nav pie rokas, pildījumā derēs arī saulē kaltētie tomāti.
2 jaunie kartupeļi
1/4 galva jaunā kāposta
150ml saldā krējuma
1/2 gl. gaileņu vai 3-4 saulē kaltēti tomāti
šķipsniņa malta koriandra
1 tējk. sausā buljona vai garšaugu sāls
1 daiviņa ķiploka
1 ēdk. augu eļļas vai sviesta
Kartupeļus nomizo, sarīvē vai sagriež plānās šķēlēs.
Kāpostu sagriež plānās strēmelēs. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 C.
Karstā eļļā apcep koriandru, tad pievieno gailenes, kāpostu, maisot apcep 5-10 min. Pievieno saldo krējumu, buljonu vai sāli.
Dziļā veidnē liek kārtām kartupeļu šķēles un pildījumu. Veidnei uzliek vāku vai pārklāj foliju, cep krāsnī 30 - 40 min.