Panirs ar tomātiem

Ko vēl garšīgāku par šo jūs esat ēduši?!


Raksta daļa #1 no 2

Paniru pagatavot ir vienkārši - uzvāriet pienu, pievienojiet citronu sulu, līdz atdalās dzidras sūkalas, tad ietiniet sieru 4 kārtīgā marlē un nopresējiet zem sloga kādas 20 min.
No katra litra piena Jums iznāks apmēram 100g siera. (Norādītajā linkā lūkojiet panira gatavošanas gaitu, bet kurkumu, ķimenes un sāli klāt nelieciet - garšvielu pievienošanas gaita šai receptei ir citāda).

Ja pašiem gatavot paniru negribas - skatieties tālākās bildes: to zem šifrētiem nosaukumiem iespējams nopirkt arī gatavu.

400 - 500g panira (indiešu saldpiena siera)
250g ķiršu tomātiņu
150 ml skāba krējuma (20 - 25%)
1 tējk. ķimeņu
1/2 tējk. kurkumas
svaigs rīvēts ingvers vai čili pēc garšas
šķipsniņa asafetīdas vai daiviņa ķiploka
2 ēdk. svaigu pētersīļu vai kinzas zaļumu
sāls pēc garšas
mazliet eļļas vai gī

Sieru sadrupina, tomātiņus pārgriež uz pusēm.

Karstā pannā eļļā vai gī apcep garšvielas dažas sekundes, pievieno tomātus un sieru. Uzmanīgi apmaisot, visu uzsilda.

Iemaisa krējumu, sāli un zaļumus, pasniedz karstu ar rīsiem vai maizi.

Centrāltirgus dārzeņu paviljonā Ievas sieru stendā iespējams nopirkt "Brīvdienu sieru" - apmēram 7 eiro/kg. Tas ir klasisks panirs, turklāt lieliska kvalitāte - gan kopā turas labi, gan apcept viegli, gan tekstūra teicama.

Centrāltirgus piena vai dārzeņu paviljonā, un vēl šur tur noķerams Dundagas pienotavas siers "Mare".

Pie krišnaītiem veikalā "Hanumans" nopērkams turpat uz vietas gatavots panirs.



Citas receptes