Saldo kartupeļu spageti ar soju

Veganizēts no jaunās "Topi Vesels" pavārgrāmatas


1 batāte
~15 iegarenie sojas gabaliņi
1 mazs sarkanais sīpols
1 tējk. sezama sēklu
1 ķiploka daiviņa
1 cm ingvera saknes
2 ēdk. tamari sojas mērces
500ml dārzeņu buljona
sauja saldētu zaļo zirnīšu
sezama eļļa
lociņi

Sojas gabaliņus 5-8 min. novāra dārzeņu buljonā, līdz "švammītes" pilnībā izmirkst.

Saldo kartupeli nomizo, sarīvē vai sagriež tievos, spageti līdzīgos salmiņos (ja nav speciālās rīves, var saēvelēt šķēlītēs - ar rīvi vai ar dārzeņu mizotāju) un tad ar nazi sagriezt salmiņus). Sīpolus nomizo, sagriež strēmelēs. Ķiploku, ingveru nomizo, sarīvē.

Pannā uzkarsē eļļu, liek tajā sīpolu, ingveru, ķiploku, sezama sēkliņas, maisot pacep 10 sekundes, tad pievieno batātes salmiņus, mazliet buljona, kurā vārījās soja, un reizēm apmaisot, sautē ~7 min. Tikmēr sojas gabaliņus izņem no buljona, pārlej ar tamari sojas mērci. Pievieno batātēm, kopā ar zirnīšiem, pasautē vēl pusminūti.

Pasniedzot pārkaisa lociņus, var - tumšā un gaišā sezama sēkliņas.

 


Citas receptes