Sautējums indiešu gaumē

Kartupeļi, ziedkāposti un mandeles ar tomātiem


1/2 ziedkāposta
4 kartupeļi
50 ml mandeļu skaidiņu (salmiņu)
1 gl. novārītu (konservētu) turku zirņu
1 bundžiņa savā sulā konservētu tomātu
1 tējk. cukura
sāls pēc garšas
eļļa vai gī
skābs krējums vai kokosriekstu piens - pēc vēlēšanās
kinza (vai pētersīļi)

Garšvielas:
3 krustnagliņas
kanēļa standziņa
3 kardamona pākstiņas
2 lauru lapas
1 tējk. kurkumas
1 tējk. rīvēta svaiga ingvera
šķipsniņa muskatrieksta

Nomizo kartupeļus, sagriež kubiņos. Ziedkāpostu sadala rozetēs.

Karstā eļļā ber garšvielas, dažas sekundes apcep. Pievieno kartupeļus un kāpostus, maisot cep, līdz mazliet apbrūnē. Tad pievieno zirņus, mandeles, pārkaisa sāli un uz liek katlam vāku. Uz nelielas uguns, reizēm apmaisot, izsautē savā sulā (var pieliet nedaudz ūdens, ja vēlas).

Kad kartupeļi mīksti, pievieno tomātus, samaisa, uzvāra. Iemaisa zaļumus, cukuru, ja liek - krējumu vai kokospienu.


Citas receptes