Briseles kāposti krējuma mērcē

Vēlīna rudens comfort food.

Veikalā pamanīju, ka Briseles kāpostiņiem parādījusies arī violetā versija. Noteikti jāizmēģina!

Beidzot sadūšojos izmēģināt arī augu krējumu - izrādījās #atradums: tas veido miltu mērces konsistenci un krēmīgumu, tikai bez miltiem. Brīnišķīgi!
 


10 Briseles kāpostiņi
1 burkāns
1 gl. novārītu (konservētu) balto pupiņu
200ml rīsu krējuma
1/2 tējk. Dižonas sinepes
šķipsniņa citronu miziņas, ķiploku pulvera, melnā sāls
pēc vēlēšanas - mazliet citronu sulas
1 ēdk. eļļas
pētersīļi

Burkānu nomizo, sagriež vai sarīvē salmiņos. Kāpostiņus pārgriež uz pusēm.

Karstā eļļā apcep burkānu, tad pievieno kāpostiņus, šķipsniņu sāls un rīsu krējumu, uzliek vāku un uz ļoti lēnas uguns sautē 7-10 min. - kāpostiem jābūt gataviem, bet vēl kraukšķīgiem. Iemaisa sinepes un garšvielas. Ēd nekavējoties.


Citas receptes