Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru.

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Kičari ar diedzētiem pākšaugiem

Kičari ir leģendārs, episks veģetārais ēdiens. Rīsu - zirņu putra ar dārzeņiem un garšvielām - sātīgs un vienlaikus maigs, viegli sagremojams labsajūtas ēdiens (comfort food). Kad pākšaugi ir diedzēti, kičari iznāk pavisam īpašs.


1gl. basmati rīsu
1 gl. pākšaugu (es ņēmu dzeltenās lēcas un diedzētus turku zirņus)

1 burkāns
1/2 sarkanās un/vai zaļās paprikas
1/4 ziedkāposta
2 kartupeļi vai 1 gl. ķirbja kubiņu
2 seleriju kāti
1 gl. zaļo zirnīšu

1 tējk. kurkumas
1 tējk. malta koriandra
1 tējk. kumina
1 tējk. svaiga ingvera vai čili
šķipsniņa asafetīdas (vai ķiploku pulveris)
2 lauru lapas
mazliet eļļas vai gī
sāls pēc garšas

4 tomāti
sula no 1 citrona
sakapāti zirņu dīgsti vai jebkuri citi zaļumi pēc izvēles

Dārzeņus nomizo (kurus nepieciešams), sagriež līdzīga izmēra kubiņos.

Katlā uzkarsē eļļu, met tajā kuminu, pēc pāris sekundēm - visas pārējās garšvielas, izņemot sāli. Tūdaļ pēc tam ber klāt visus dārzeņus un maisot apcep pāris minūtes.
Tad pievieno rīsus un lēcas, apmaisa, pielej apmēram 1,5l ūdens, pieliek sāli un vāra kādas 20 min., līdz rīsi gatavi un izveidojusies putra. Tad pievieno diedzētos turku zirņus, kubiņos sagrieztus tomātus, pasautē vēl pāris minūtes.

Pasniedzot pārslaka vai iemaisa citronu sulu, pārkaisa zaļumus.


Citas receptes