Nūdeļu wok ar Briseles kāpostiem

Liekot vairāk kokosriekstu piena, iznāks zupa, mazāk - karijs, vēl mazāk - wok.

Pēc vēlēšanās te var pievienot arī apceptas šitaki sēnes vai tofu.


1 sarkanais sīpols
1/2 sarkanās paprikas
15 Briseles kāposti
1/2 gl. svaigu vai konservētu ananāsa gabaliņu
1/2 gl. wok nūdeles
1 ēdk. Thai sarkanā karija pastas
1 ēdk. eļļas
kokosriekstu piens
sula un miziņa no 1/2 laima
1-2 ēdk. sojas mērces
Lociņi un/vai Taizemes baziliks

Karstā eļļā maisot apcep karija pastu, tad pievieno sīpolus un papriku, apcep, vēl pēc brīža liek klāt uz pusēm pārgrieztus Briseles kāpostus.
Visu apmaisa, pievieno kokosriekstu pienu, ananāsus, sojas mērci, laima miziņu un uz lēnas uguns sautē 5 min.
Pieber nūdeles, samaisa, ļauj sautēties vēl dažas minūtes, līdz nūdeles uzbriest (uz nūdeļu iepakojuma rakstīts, cik minūtēs tas notiks). Pēc garšas pieliek laima sulu (atkarīgs no ananāsu skābuma vai salduma, cik sulas vajadzēs garšu balansam).
Pārkaisa zaļumus. Ēd nekavējoties.


Citas receptes