Ķirbju salāti ar sieru un rukolu

Ķirbju neēdājas grēku nožēla - ķirbis reabilitēts!


400g ķirbja (riekstu, muskat-, sviesta ķirbja u.tml.)
1 apelsīns
100g zilā pelējuma siera
rukolas lapas

Mērce:
4 ēdk. extra virgin olīveļļas
2 ēdk. balsamico
1 ēdk. sojas mērces
1 tējk. medus vai cukura
svaigs čili vai čili pulveris
sezama sēkliņas

Ķirbi nomizo, sagriež palielos kubiņos, ietin folijā un cep krāsnī 200 C ~20 min., kamēr gatavs, bet vēl stingrs.

Apelsīnu nomizo līdzīgi ābolam, tad starp plēksnītēm izgriež daiviņu "filejas".

Sieru sagriež kubiņos (izmērs saskan ar ķirbja kubiņu izmēru). Sakapā čili (ja liek svaigo).

Sakuļ mērces sastāvdaļas, pārlej ķirbim ar apelsīnu un sieru. Pārliek rukolas lapas.


Citas receptes