Kurzemes kartupeļu salāti

Šos salātus man iemācīja gatavot draudzene, kad biju pie viņas aizbraukusi uz Kurzemi ciemos Jāņus svinēt. Mēs tos toreiz uztaisījām milzīgu bļodu (tā dēvēto "taziku"), un, lai arī ēdāju nebija nemaz tik daudz, salāti nozuda kā rīta rasa - jo starp šašliku un desu grēdām veģetārie ēdieni vienmēr tiek noēsti paši pirmie.

Vieni paši šie salāti ir nothing special, kā klasiķis teicis, bet - kā klāt pieēdamais ēdiens: perfekti! Ar Jāņu sieru un alu - ideāla saderība! Arī pēcJāņu rīta brokastīs būs pašā laikā, ja gadījumā kāda druska salātu vēl būs palikusi pāri.


Vārīti kartupeļi
Sīpoli - apmēram 1/3 no kartupeļu daudzuma
Svaigas dilles - par daudz nebūs
sāls, eļļa

Kartupeļus nomizo, sagriež kā rasolam.

Sīpolus nomizo, sīki sakapā. Dilles sasmalcina.

Visu sajauc, pēc garšas pieliekot sāli un sirsnīgi aizdarot ar eļļu.


Citas receptes