Sautējam sarkano kāpostu!

Četros dažādos stilos!


Pašmāju gaumē
1/2 sarkanā kāposta
1 nevārīta biete
4-5 žāvētas plūmes
10 valrieksta pusītes
2 - 3 ēdk. ābolu etiķa
sauja dzērveņu
3 kadiķogas
sāls, cukurs pēc garšas
vīnogu kauliņu eļļa
pārkaisīšanai - pētersīļi

Vidusjūras gaumē
1 neliels sarkanais kāposts
1 tējk. kaltēta timiāna vai rozmarīna
1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
1 sarkanais vai parastais sīpols
2 saldskābi āboli
150ml sarkanvīna
1 ēdk. jāņogu želejas
olīveļļa

Āzijas gaumē
1 sarkanais kāposts
2 badiāna zvaigznītes
1 čili
1 tējk. svaiga ingvera
2 daiviņas ķiploka
2 ēdk. sojas mērces
3-4 ēdk. rīsu etiķa
cukurs pēc garšas
sezama eļļa
pārkaisīšanai - lociņi, sezama sēklas

Indijas gaumē
1 sarkanais kāposts
1 sīpols
1/2 sarīvēta svaiga kokosrieksta
3 svaigi tomāti
1 tējk. kumina
1 tējk. melno sinepju sēklu
čili pēc garšas
1 tējk. svaiga ingvera
2 ķiploka daiviņas
1 tējk. malta koriandra vai garam masala
sāls pēc garšas

pārkaisīšanai - kinza

 

 

Sarkano kāpostu sarīvē vai sagriež ļoti plānās strēmelēs. Sarīvē vai sakapā pārējos dārzeņus.
Eļļā apcep garšvielas (arī sīpolu, ķiploku), pievieno kāpostu un visas pārējās sastāvdaļas. Sautē apmēram pusstundu, ik pa laikam apmaisot. Gatavu pārkaisa ar attiecīgajam stilam piemēroto zaļumu.


Citas receptes