Briseles kāpostu - diedzētu griķu salāti

Ar kale, granātābolu un riekstiem


viens lapu kāposta (kale) kāts
5-6 Briseles kāposta galviņas
4 ēdk. diedzētu griķu
1/2 granātābola vai sauja svaigu (saldētu) dzērveņu
sauja mandeļu skaidiņas
sauja pētersīļu lapiņas

Mērce:
1 ēdk. olīveļļas
1 tējk. citrona vai granātābola sulas
mazliet svaiga ingvera sulas
sāls pēc garšas
šķipsniņa cukura
1/2 tējk. rīvētas citrona miziņas

Lapu kāpostam noplūc lapoto daļu no kāta.
Briseles kāpostiņus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
Granātābola pusi no mizas puses padauza ar karoti, lai izbirdinātu sēklas.
Sakuļ mērci, sacilā ar salātu sastāvdaļām.

Griķu diedzēšanas gaitu skatīt šeit, linkā.


Citas receptes