Fenheļa, redīsu un greipfrūtu salāti

Lūk, tā pat fenhelis top ēdams! Abolūti dievīgi, burvīgi, fantastiski pavasara salāti, kuros fenheļa saldums un greipfrūta rūgtums viens otru līdzsvaro, un buķeti papildina redīsu, lakšu un piparmētru pikantums.


1 fenheļa saknenis
1 greipfrūts
6 redīsi
daži lakši (meža ķiploki) un piparmētras

Mērcei:
2 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. balsamico etiķa
1 tējk. sāls
1 tējk. cukura
 

Fenhelim un redīsiem nogriež kātus un pašus plāni, plāni sagriež vai sarīvē.

Greipfrūtu nomizo līdzīgi kā ābolu, līdz redzams mīkstums. Tad ar asu nazi starp daiviņu plēksnītēm izgriež sulīgo mīkstumu - tā ātri iegūsiet no plēksnītēm brīvas, skaistas augļa daiviņas.

Sasmalcina zaļumus. Sajauc mērces sastāvdaļas.

Visu viegli sacilā. Ļauj 1-2 minūtes pastāvēt, lai garšas "sakožas", un nekavējoties pasniedz.


Citas receptes