Salāti itāļu stilā
Pasta, pesto, artišoki, olīvas, tomāti - dievinu!
50g trīskrāsu makaronu
1/2 brokoļa
2 tomāti
5-6 konservētu artišoku daiviņas
sauja melno olīvu
1/2 svaiga garā gurķa
2 tējk. pesto (baziliks ar ķiploku, olīveļļu un ciedru riekstiem)
2 ēdk. extra virgin olīveļļas
sāls
Uzvāra 500ml ūdens ar sāli, ber tajā makaronus un vāra al dente (vārīšanās laiks parasti norādīts uz pastas iepakojuma). 3 min. pirms vārīšanās laika beigām iemet katlā ar makaroniem arī brokoļu ziedkopas.
Pastu un brokoļus nokāš, pārlej ar olīveļļu, samaisa ar pesto.
Kamēr tie padziest, sagriež gurķi un tomātu, notecina artišokus.
Savieno visas salātu sastāvdaļas. Ēd nekavējoties - stāvot salāti kļūst bezkrāsaini un negaršīgi.