Salāti ar sezama tofu

Olbaltumvielas spēkam un sātīgumam, vitamīni veselīgumam!


1 burkāns
1 apelsīns
1 neliels bumbieris
sauja žāvētu dzērveņu
salātu lapas
100g tofu
1 ēdk. sezama sēklu
1 ēdk. sojas mērces
2 ēdk. sezama eļļas
1 tējk. medus vai kļavu sīrupa
mazliet citronu sulas

Apelsīnam nogriež mizu līdzīgi kā ābolam, tad starp plēksnītēm izgriež ārā tīras apelsīnu daiviņas. No pāri palikušā izspiež sulu.

Tofu sagriež kubiņos, pārlej ar sojas mērci, apelsīnu sulu un mazliet sezama eļļas, atstāj iemarinēties.

Tikmēr burkānu sarīvē salmiņos. Bumbieri nomizo, sagriež šķēlēs, pārslaka ar citronu sulu, pieber žāvētās dzērvenes.

Tofu izņem no marinādes, notecina. Karstā eļļā pāris minūtes maisot apcep tofu kubiņus kopā ar sezama sēkliņām.

Burkānus un apelsīnu pievieno bumbieriem, pielej medu vai kļavu sīrupu, pielej mazliet tofu marinādes, samaisa. Kārto uz salātu lapām, pa virsu kārto apceptos tofu kubiņus.


Citas receptes