Žagariņi ar batātēm

Batāte ir tik salda, ka cukura vajag pavisam maz.

Pārkaisīšanai izmantoju nerafinēto Rapadura cukuru - tas piešķir karameļu noti: daudz garšīgāk kā ar balto pūdercukuru!


5-6g sausā rauga (instant)
100ml silta ūdens
1 tējk. cukura

75g batātes biezeņa (~2 ēdk. ar kaudzi)
250g extra miltu
3 ēdk. cukura
3 ēdk. eļļas
šķipsniņa sāls

Eļļa fritēšanai
Rapadura cukurs pārkaisīšanai

Sajauc raugu, cukuru un ūdeni, ļauj 20 min. pastāvēt, līdz raugs atdzīvojas.

Tikmēr nomizo un izvāra batāti, sablenderē biezenī. Sajauc ieraugu, biezeni un pārējās sastāvdaļas un ar mikseri, ar mīklas lāpstiņām, lēnā ātrumā (uz 3-4) maisa kādas 10 - 15 min., kamēr mīkla kļūst elastīga un spīdīga, un sāk nākt nost no bļodas malām. Apsedz un ļauj uzrūgt 40 min.

Mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas izveltnē, sagriež strēmelēs, tad iegarenos gabalos. Katram gabalam vidū iegriež svītru, caur radušos caurumu izver vienu mīklas taisnstūra galu.

Uzkarsē eļļu, fritē tajā žagariņus no abām pusēm brūnus. Liek uz salvetes, lai notek liekā eļļa, pārkaisa Rapadura cukuru.

 


Citas receptes