Kvinojas popkorns kokosriekstu putukrēmā

Ar plūmēm, bumbieriem un citronzāli


5-6 ēdk. pupiņūdens (aquafaba)
1 bundžiņa kokosriekstu piena
cukurs pēc garšas

~ 1 gl. kvinojas vai amaranta popkorns

3-4 plūmes
1 bumbieris
pa šķipsniņai - svaigs rīvēts ingvers, citronzāles pulveris, laima miziņa

Kokosriekstu pienu ieliek ledusskapī. Ar mikseri saputo pupiņūdeni stingrās putās - kā olbaltumu, pakāpeniski pievienojot cukuru. Izņem un attaisa kokosriekstu piena bundžiņu, paņem balto, cieto daļu, pievieno saputotajam pupiņūdenim un uz lēna ātruma ieputo.

Augļus sagriež gabalos, liek uz karstas, sausas pannas kopā ar garšvielām, maisot izkarsē. Man labāk patīk, ja paliek gabaliņos, bet var pakarsēt, kamēr izjūk - gaumes lieta.

Augstā glāzē liek kārtām - augļus, kokosriekstu krēmu, popkornu (nežēlojiet, no sirds beriet!), tā atkārtojot, kamēr glāze pilna. Ēd nekavējoties.

 

 

Kvinojas popkornu var nopirkt Rimi, Gemosā, Biotēkā. Amaranta popkornu - Biotēkā.


Citas receptes