Vegāns sambuks

Lai skan fanfaras, līksmojiet (vegānu un laktoveģetāriešu, piena nepanesēju un molekulārās kulinārijas fanu) tauta!
Aiz priekiem pat asaru notraucu, kad, saputojot no konservētām pupiņām nolieto šķidrumu, tas pārvērtās manas bērnības mīļākajā desertā. Tikai šoreiz - bez olas klātbūtnes. Tomēr izskatās kā īsts un garšo kā īsts.
Tieši tikpat sekmīgi man izdevās arī vegāni bezē cepumi un majonēze. Brīnums.

Sambukam der jebkuras Jūsu iecienītās ogas vai ievārījums. Es šoreiz liku avenes ar zemenēm.

 


Šķidrums no 1 mazās bundžas balto pupiņu vai turku zirņu
100g ogu un 1 ēdk cukura (vai 2 - 3 ēdk. ievārījuma)

Pasniegšanai: augu piens (ne-vegāniem - arī govs piens der)

Blenderī samaļ ogas ar cukuru.

Ar mikseri puto no pākšaugiem iegūto šķidrumu, līdz tas atgādina saputotu olas baltumu. Tad pakāpeniski ieputo blenderētās ogas vai ievārījumu.

Pasniedz ar pienu.


Citas receptes