Ziemassvētku konfektes ar sniedziņu

Batāte jeb saldais kartupelis īstenībā nav kartupelim radinieks - tik vien kopīga, ka abi nāk no Amerikas.

Batātēs ir kolosāls beta karotīna daudzums (visa A vitamīna dienas norma katros 100 gramos). Krietna porcija arī C vitamīna un B grupas vitamīnu, it īpaši B6. No minerālvielām - dzelzs, kalcijs, magnijs, fosfors, varš. Nu kā no enciklopēdijas - pilns veģetārieša laimes komplekts. 

Starp citu, B6 vitamīns svarīgs labam garastāvoklim un stipriem nerviem, savukārt magnijs - relaksācijai, kā muskuļu, tā nervu. Izklausās pēc ideāla Ziemassvētku dārzeņa: lai cilvēkiem labs prāts un miers virs zemes!

 


12 konfektēm:
1 batāte (~250g)
30g rozīņu (labāk Jumbo)
50g brūnā cukura (Demerara der ideāli)
vaniļa, svaigs ingvers, rīvēts muskatrieksts
200ml kokosriekstu piena

2 ēdk. kokosriekstu eļļas
~100ml kokosriekstu miltu
Ja ir, tad vēlams pievienot arī 1 ēdk. kokosriekstu mannas

Batāti nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, sajauc ar rozīnēm, cukuru, garšvielām un kokosriekstu pienu. Liek veidnē, izlīdzina, piepresē un cep 220 C kādas 45 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē.

Masai pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu, mannu (ja ir), samaisa. Tad pievieno kokosriekstu miltus pēc vajadzības - līdz masu var savelt lodītēs, kas nesaplok un labi tur formu. Liek pasniegšanai paredzētajā traukā, pārsijā pāri kokosriekstu miltus.


Citas receptes