Ceptu sīpolu mērce uzkodām

Noteikti šī mērce ir garšīga arī ar dažādiem citiem "kumosiņiem", bet man visa bļodiņa nejauši izēdās, mērcējot tajā tvaicētus ziedkāpostus...


2 sīpoli
2 ēdk. eļļas
1 ķiploka daiviņa
1 ēdk. sojas mērces
1 tējk. svaiga citrontimiāna lapiņu (vai timiāns+citrona miziņa)
1 gl. skāba krējuma (15 - 20%)
1/2 tējk. seleriju pulvera (ja ir)
šķipsniņa ķiploku pulvera

Sīpolu sīki sagriež, karstā eļļā maisot cep brūnus. Pievieno caur spiedi izspiestu ķiploku, samaisa, noņem no uguns. Iemaisa seleriju un ķiploku pulverus, timiāna lapiņas, sojas mērci. Ļauj padzist.

Samaisa sīpolu masu ar krējumu, atstāj uz pusstundu - stundu ievilkties.

 


Citas receptes