Kaukāza plūmīšu čatnijs

Foto: Laura Krampe


3 kg Kaukāza plūmīšu

400g ķiploku, samaltu vai izspiestu caur spiedi

2 gl. cukura

2 ēdk. sāls

Čili pēc garšas, 1 tējk. saldās paprikas pulvera

1 – 2 ēdk. Hmeli Suneli garšvielas vai samalti selerijas un kinzas zaļumi (pa buntītei no katra)

Kaukāza plūmītes uzkarsē, līdz tās pārsprāgst (var tvaicējamajā sulas katlā plūmēm notecināt daļu sulas).

Tad masu padzesē, porcijās liek uz šķīvja, izlīdzina, lai pārskatāmāk, un izlasa kauliņus.

No kauliņiem atbrīvoto plūmju masu un visas pārējās sastāvdaļas liek katlā un uzvāra, maisot karsē 15 – 20 min., pilda tīrās, izkarsētās, sausās burciņās, tūdaļ aizvāko.

Glabājas bez pasterizēšanas, arī istabas temperatūrā.


Citas receptes