Kišs rīsu groziņā

Iedvesmojoties no bloga FatFreeVegan
 


1 gl. novārītu nepulēto rīsu (es ņēmu brūnos un sarkanos)
1 gl. konservētu balto pupiņu ar visu šķidrumu
1 ēdk. rīsu vai kukurūzas cietes

Garšvielas:
1 ēdk. rauga pārslu
1 tējk. tahini (sezama pasta)
šķipsniņa sīpolu un ķiploku pulvera
šķipsniņas melnā sāls

Pildījums:
pēc ieskatiem, es liku saulē kaltētos tomātus un marinētus artišokus

Rīsus novāra, ļauj padzist.

Pupiņas ne pārāk perfekti, bet notecina (notecināto šķidrumu saglabā), samaļ blenderī kopā ar garšvielām viendabīgā pastā. Iemaisa cieti.

1 ēdk. pupiņu masas pievieno rīsiem, samaisa, liek veidnē, veidojot groziņu, piepresē. Liek 180 C uz 10 min. apcepties.

Pārpalikušajai pupiņu masai pievieno 2-3 ēdk. pupiņu šķidruma, lai masa atgādina bieza krējuma konsistenci; izmaisa.

Rīsu groziņā liek pildījumu, tam pāri - pupiņu masu. Izlīdzina, veidnei pārliek foliju. Cep 30 min. 180 C. Tad foliju noņem, cep vēl 10 min. Izņemtu no krāsns, patur veidnē vēl 10 min.

Gards gan silts, gan atdzesēts.


Citas receptes