Pīlādžu - ābolu ievārījums

Pīlādžu zapte ir labākais, kas ar Jums rudenī var atgadīties!

Reiz bērnībā es savārīju pīlādžu ievārījumu. Daudz. Viss bija neēdams, jo, neraugoties uz pīlādžu plaucēšanu un mērcēšanu 3 dienu garumā, tie bija un palika sīvi un rūgti. Kāpēc toreiz neviens nezināja vai nepateica, ka pīlādžus vajag vienkārši sasaldēt, lai tie kļūtu ēdami?

Kopā ar āboliem un garšvielām - vienkārši pasakaina garša!


1 kg pīlādžu
1 kg ābolu (man bija "Sīpoliņi")
1 kg ievārījuma cukura
100ml ūdens
1 tējk. maltas citronzāles
2 tējk. rīvēta svaiga ingvera

Pīlādžus noplūc no ķekariem, nomazgā, sasaldē.
Ābolus sagriež, izņem serdi (es nemizoju, bet gaumes lieta - var arī mizot).

Ābolus ar ūdeni liek katlā un pasautē 15 - 20 min. Tad pievieno pīlādžus, visu uzvāra, pievieno cukuru un garšvielas. Maisot vāra 15 min., karstu pilda tīrās burkās, aizvāko, ļauj atdzist.


Citas receptes