Gaileņu sendvičs ar avenēm

Aveņu etiķī karamelizēt gailenes man iemācīja VomFass. Kopš tā laika esmu teju vai apsēsta ar šo salikumu. Mana vasaras garša!

Šādi pagatavotas gailenes ļoti labi garšo arī zaļo lapu salātos.

 


1 gl. gaileņu
4 baltmaizes vai sēklu maizes rikas
2-3 ēdk. aveņu etiķa
sauja svaigu aveņu
zariņš citrontimiāna (vai timiāna)
2 salātu lapas
 

Gailenes met sausā, karstā pannā, maisot cep. Kad no tām atdalās sula un iztvaiko, pārlej aveņu etiķi, pievieno citrontimiāna lapiņas un maisot vēl pakarsē, līdz arī etiķis iztvaiko. Viss kopā aizņems kādas 5 min.

Uz maizes liek salātu lapu, uz tās kārto gailenes un avenes, pārliek otru maizes riku. Var ēst gan siltu, gan aukstu.

 


Citas receptes