Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru.

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Svētku pastēte

#vegan - no riekstiem, tomātiem un dārzeņiem


1 iepakojums kārtainās mīklas
40g mandeļu miltu
40g maltu valriekstu
80g baltmaizes rīvmaize
1 seleriju kāts
1 vidējs burkāns
1 sīpols
250g konservēti tomāti (passata vai saberztie)
mazliet eļļas

garšvielas pēc ieskatiem, piemēram:
ķiploku pulveris
baraviku pulveris vai cepeša aromāts
pīlādžu pipari vai apelsīnu pipari
sojas mērce

dekorēšanai:
mandeļu skaidiņas
1 ēdk. rauga pārslu

Mīklu atlaidina.
Burkānu nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Seleriju kātu sagriež sikos kubiņos. Sīpolu sakapā. Visus dārzeņus uz pannas maisot apcep.
Samaisa visas pastētes sastāvdaļas un garšvielas.

Ķieģelīša veidni izklāj ar cepampapīru, tad - mīklu. Pilda pastēti, izlīdzina, nosedz ar mīklas plāksni. Rauga pārslām pievieno dažus pilienus ūdens, lai veidojas pasta. Pārziež to mīklas virsmai, pārkaisa mandeļu skaidiņas.

Liek 180 C karstumā, pirmās 30 min. cep apsegtu (ar cepampapīru vai foliju), tad atsedz un cep vēl 15 min., līdz virsa apbrūnē. Ļauj atdzist, sagriež šķēlēs.


Citas receptes