Biešu zupa imunitātei

Galvenais - nevajag aizrauties ar ilgu vārīšanu, lai nezūd vērtīgās vielas!
Tāpēc bieti cepsim, lai viss labums neaizietu ūdenī (turklāt cepta biete ir daudz gardāka par vārītu vai tvaicētu). Bet ingveru un granātābolu pieliksim jau gatavai zupai.


1 krāsnī cepta biete
1 burkāns
1 l dārzeņu buljona
1 kartupelis
1 cm ingvera saknes vai 1/2 pākstiņa čili
sauja svaigu vai saldētu dzērveņu
100ml granātābolu sulas
2 žāvētu ābolu riņķi (šķēles)
1 ēdk. vīnogu kauliņu eļļas

Bieti ar visu mizu nomazgā, ietin folijā un liek 200C krāsnī uz 40 min., vai - kamēr gatava. Nomizo, sarīvē uz rupjās rīves.

Sarīvē arī burkānu. Kartupeli nomizo, sagriež kubiņos.

Eļļā apcep burkānu, tad pievieno buljonu, kartupeli un vāra apmēram 10 min., līdz kartupelis mīksts. Pievieno bietes, dzērvenes, žāvētu ābolu gabaliņus, vēlreiz uzvāra. Noņem no uguns, pieliek sulu no sarīvēta ingvera (vai sīki sakapātu čili), granātābolu sulu, apmaisa, nogaršo - ja nepieciešams, pieliek vēl skābo, aso vai saldo sastāvdaļu, līdz ir Jums tīkamais garšu balanss.


Citas receptes