Svaigēdāju zupa ziemai

Skābu kāpostu zupa jaunās skaņās


1 burkāns
2 ēdk. skābu kāpostu ar visu sulu
2 ēdk. diedzētu griķu
sula no 1/3 citrona vai no 1/2 apelsīna
šķipsniņa rīvētas apelsīna vai citrona miziņas
kāds ass garšvielu maisījums vai čili pulveris
sāls, ja nepieciešams
ūdens pēc vajadzības
lociņi, dilles

 

Burkānu sarīvē uz smalkās rīves.
Visas sastāvdaļas samaļ blenderī. Pēc vēlēšanās zupu var sildīt līdz 45 C (es ielieku 50C cepeškrāsnī uz 15-20 min.)
Pasniedzot pārkaisa zaļumus un/vai papildus diedzētus griķus.

 

Kā aso garšvielu izmantoju apelsīnu piparus un pīlādžu piparus. Bet derētu arī ass karijs, harissa garšvielu maisījums, svaigs ingvers vai čili. Asā garša palīdz zupai kļūt "siltākai".

Griķu diedzēšanas gaitu skatīt šeit, linkā.

Pēc vēlēšanās zupā var iemaisīt burkānu pulveri - zupa kļūs tumīgāka un saldenāka.


Citas receptes