Skābu kāpostu zupa vācu gaumē

Lēcas, alus, kūpināta paprika un sinepes - skābu kāpostu zupa arī bez gaļas var būt kreptīga.


1 gl. sīki sagrieztu sīpolu
1 gl. skābu kāpostu
1 gl. tumšā alus (es ņēmu Valmiermuižas)
1/3 burkāna
šķēle selerijas vai pētersīļa saknes
2 ķiploku daivas
1/2 tējk. ķimeņu
2 kadiķogas (pēc vēlēšanās)
lauru lapa
kūpināta paprika pēc garšas
1/2 gl. brūno lēcu
600 - 700 ml dārzeņu buljona vai ūdens
augu eļļa

1/2 tējk. Dižonas sinepju (pēc vēlēšanās, ja patīk rūgtenums)
majorāns

Seleriju, burkānu nomizo, sarīvē. Karstā eļļā apcep ķimenes, kadiķogas, lauru lapu, pieliek sīpolu, selerijas, burkānu, maisot apcep minūti.

Tad pieliek visas pārējās sastāvdaļas (izņemot sinepes un majorānu), uzvāra, un uz lēnas uguns zem vāka sautē 40 min., kamēr lēcas izvārās un kāposti mīksti.

Pirms pasniegšanas zupā iemaisa majorānu un sinepes, ļauj zupai pāris minūtes ievilkties.


Citas receptes