Zaļā zupa ar diedzētiem griķiem

Garšīgs veids, kā ēst zaļos griķus un Briseles kāpostiņus


2cm purava
1 seleriju kāts
2 ķiploka daiviņas
1 lauru lapa
šķipsniņa kaltēta timiāna
1 ēdk. extra virgin olīveļļas
500ml dārzeņu buljona
pāris ziedkāposta ziedkopu, sadalītas mazos gabaliņos
5-6 Briseles kāposta galviņas vai ½ gl. parastā galviņkāposta
1-2 ēdk. citronu sulas
2-3 ēdk. diedzētu griķu
sāls un pipari pēc garšas
 

Olīveļļā apcep sīki sagrieztu puravu, seleriju, veselas ķiploka daiviņas, lauru lapu un timiānu. Pievieno buljonu, kāpostus, griķus, uzvāra un 5 min. pavāra. Pievieno citrona sulu, sāli un piparus pēc garšas.

Ēd nekavējoties.


Citas receptes